НОВИНИ

По-топла сряда, но с повече облаци

Възможни са валежи в следобедните часове

Снимка: pixabay.com
bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 18.09.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Малко по-топло ще бъде днес в сравнение с вчера. Минималните температури са от 7° в Кнежа до 16° в Сандански и Варна. В София, след 8° вчера, тази сутрин беше 10°.

СРЯДА
Максималните температури в повечето райони ще бъдат от 23° до 26°, в София - около 22°. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде облачно, но ще превалява в планинските и югозападните райони както и по Южното Черноморие.

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от изток-североизток, с него ще се пренася пустинен прах, и концентрацията на фини прахови части в североизточната половина днес ще бъде повишена, но очакванията са да остане по-ниска от допустимите норми.

ЧЕТВЪРТЪК
И утре в повечето райони от страната ще бъде облачно, с валежи отново главно в следобедните часове, с по-голяма вероятност в Югозападна и в Североизточна България, включително и на места по Черноморието. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°. Ще духа слаб, в Източна България и на морския бряг - умерен северен вятър. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

И в планините ще има превалявания, главно в югозападните райони, на повече места в следобедните часове. По най-високите върхове на Рила и Пирин валежите ще са от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от изток.

БАЛКАНИ
За пореден ден ще вали и в много райони от Балканите. По-значителни количества се очакват и утре по западното крайбрежие на полуострова, което попада в източната периферия на циклона, определящ обстановката в по-голямата част от континента през последните дни.

ЧЕТВЪРТЪК
И у нас в петък ще има райони с проливни валежи, придружени на места и от гръмотевици, но през почивните дни ще преобладава слънчево време, с малка вероятност за изолирани превалявания. Температурите ще останат без съществена промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БК Черноморец няма да участва в мача за Суперкупата
БК Черноморец няма да участва в мача за Суперкупата
Балканското първенство по спортна гимнастика за младежи и девойки събира състезатели от 11 държави
Балканското първенство по спортна гимнастика за младежи и девойки събира състезатели от 11 държави