НОВИНИ

По-топло днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 04.12.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Времето

Минималните температури ще бъдат от минус 3° до 5°, максималните – от 7° до 13°, в местата с по-трайни мъгли – от 2° до 4°.

Над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания и намаления на облачността. На отделни места в Югозападна България ще превали дъжд. В източната половина от страната ще се усили вятърът от юг-югоизток, ще е умерен, временно силен и поривист. На места в западната и централната част от Дунавската равнина, където вятърът ще е слаб, видимостта през целия ден ще остане намалена.

По Черноморието ще бъде облачно и мъгливо. След обяд ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър.

В планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. Ще бъде ветровито с умерен и силен южен вятър. Температурите ще са повишават и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

В събота в източната половина от страната ще продължи да духа умерен югоизточен вятър и там дори минималните температури ще са над нулата, по Черноморието до 8°-10°, а дневните ще достигат стойности от 12° до 15°. В западната и централната част на Дунавската равнина, където ще бъде почти тихо, ще остава с температури около нулата. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, с по-съществени временни намаления, главно над припланинските райони в Северна България. На отделни места, с по-голяма вероятност в Южна България, ще превалява дъжд, в планините над 1500 метра - сняг.

В неделя и понеделник вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. В неделя на места, отново главно в южната половина от страната, ще превали дъжд, но все още предимно слаб. В понеделник и вторник ще вали в повече райони от страната, като има повишена вероятност за значителни по количество валежи. От североизток за кратко ще нахлуе студен въздух и по-късно през деня в понеделник и през нощта срещу вторник, на места в Северна България и високите котловинни полета, дъждът ще се примеси със сняг.

Във вторник от югозапад валежите ще започнат да спират.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3280 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие
3280 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие
ЦСКА изпусна Клуж и остана без гол в група А на Лига Европа
ЦСКА изпусна Клуж и остана без гол в група А на Лига Европа