НОВИНИ

Затоплянето продължава

bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 03.12.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Времето

Оправдават се очакванията за затопляне днес - 8° достигна температурата във Варна, 10° в Сандански, 11° в Благоевград. Но в същото време в районите с трайни мъгли в Дунавската равнина температурите през целия ден останаха около нулата, най-студено беше в Плевен - минус 1°.

В много широки граници ще бъдат максималните температури и утре - от 0° до 13°. Очакванията за София са колкото и днес - 4°. В по-голямата част от страната през целия ден ще бъде облачно, в Дунавската равнина - мъгливо, а в югозападните райони ще има и превалявания от слаб дъжд. В източната половина от страната, включително и по Черноморието, ще духа умерен, временно силен южен вятър.

За тези, които ще стават рано, минималните температури ще бъдат по-високи, в сравнение с тази сутрин, от минус 2° до 3°, по Черноморието - около 5°.

В планините ще бъде много ветровито с умерен и силен южен вятър. Ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността.

И поглед към времето в Европа. Оправдаха се очакванията за силен вятър проливни валежи в западните части от Балканите - на спътниковата снимка добре се виждат плътните облаци в тези райони.

Утре по-интензивни валежи, придружени на места и от гръмотевици, се очакват в южните райони от полуострова. С валежи ще бъде и в много райони от Западна и Централна Европа. Причината - обширна многоцентрова област от ниско атмосферно налягане, която ще се разширява на изток и ще окаже влияние на времето и у нас, през новата седмица когато се очакват почти повсеместни валежи, на места интензивни и значителни по количество, застудяване и отново - сняг. През почивните дни в по-голямата част от страната ще бъде облачно, на места мъгливо. Ще има и райони с превалявания, но все още предимно слаби. Максималните температури ще останат в много широки граници - от нула до 15°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още един ден с безплатни буферни паркинги в София
Още един ден с безплатни буферни паркинги в София
Преди Никулден: БАБХ проверява рибните пазари и борсите
Преди Никулден: БАБХ проверява рибните пазари и борсите