НОВИНИ

По-топло ще бъде днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 30.04.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Времето
Слушай новината

Минималните температури ще са от 5° до 10°, максималните – между 24° и 29°.

Ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в низините и котловините видимостта временно ще е намалена. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 11° - 13°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад.

Максимална температура на височина 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 11°.

В събота и неделя вероятността за валежи е по-малка, но в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в Западна България, ще превали, възможно е да прегърми. Вятърът ще бъде южен, слаб до умерен, в неделя малко по-силен и температурите в отделни райони ще достигнат 30° - 32°.

В понеделник със силен вятър от северозапад ще започне да нахлува по-хладен въздух. В следобедните часове и до полунощ в много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, възможни са локални интензивни явления.

Във вторник в Източна България все още ще превалява дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1237 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
1237 нови случая на коронавирус за денонощие у нас
Манчестър Юнайтед гледа към финала на Лига Европа след голова фиеста срещу Рома
Манчестър Юнайтед гледа към финала на Лига Европа след голова фиеста срещу Рома