НОВИНИ

Служителка уби с нож четирима пациенти в клиника за хора с увреждания в Германия

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
20:04, 29.04.2021
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Четирима убити и един тежко ранен в германска клиника за хора с увреждания в Потсдам край Берлин. По случая е задържана 51-годишна служителка в клиниката, която е най-вероятният извършител. Мотивите ѝ засега не са установени.

Телата на жертвите са открити в стаите им в специализирана ортопедична клиника за хора с физически и умствени недъзи, включително незрящи и аутисти. Според германската преса убитите са пациенти, някои в тежко състояние, налагащо помощно дишане с респиратор.

Трагедията се е разиграла в отделението за лечение на болести по мускулатурата и скелета при хора с ментални проблеми. Смъртоносните нападения са извършени с нож. Раните са нанесени при упражнено крайно насилие, констатира първоначалният оглед. При връщане у дома след работа заподозряната 51-годишна служителка на клиниката е казала на мъжа си, че през деня е убила няколко души, а той позвънил в полицията.

"Към момента тя е временно задържана в полицията. Днес ще бъде изправена пред регионалния съд в Потсдам, който ще реши дали да разпореди предварителен арест", заяви прокурорът Вилфрид Леман.

Специализираната клиника в Потсдам разполага със 160 легла и 300 души персонал. Комплексът предлага постоянни грижи и включва жилищна част, училища и работилници. Ръководството на болничното заведение изрази съболезнования към близките на жертвите. Премиерът на провинция Бранденбург Дитмар Войдке заяви, че е шокиран от случилото се.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български туристи в Турция за празниците преди пълното затваряне до 17 май
Български туристи в Турция за празниците преди пълното затваряне до 17 май
Около 20 000 българи ще пътуват до Гърция за Великден
Около 20 000 българи ще пътуват до Гърция за Великден