Александър Ненков, ГЕРБ-СДС: Ще дойде време, когато ще се върнем към хартиената бюлетина

от БНТ
19:26, 29.04.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ беше първата партия, която реално въведе използването на машини за гласуване и затова на последните избори имахме с 9000 повече - реално само 3000 секции останаха без машини. Не е случайно, обаче, че по-развити от нас европейски държави са се отказали от използването им.

Това отбеляза в студиото на “Още от деня” Александър Ненков от групата на ГЕРБ-СДС.

“Не е достатъчно само да звучи хубаво едно нещо - то трябва да е реалистично и най-важното за едни избори - да гарантира прозрачността и честността. Кажете ми един по-сигурен начин от този да влезете в една стаичка, да си напишете с химикалка на лист, който не идентифицира дали сте вие или някой друг, и да си пуснете бюлетината”, продължи той.

Депутатът от ГЕРБ-СДС отбеляза, че порочните практики като купуването на гласове и корпоративният вот, са нещо, което се случва извън изборните секции.

“Твърдя, че България прави честни избори. Жалко е, че политическата класа не е дозряла дотам, че да не оправдава за хубавите и лошите правила с изборните правила”, добави той.

Александър Ненков беше категоричен в прогнозата си:

“Запомнете ми думата, че ще дойде време, когато ще поставим под въпрос честността на вота от тези машини и като нищо ще се върнем отново към хартиения начин на гласуване. Машината все пак носи своите много сериозни рискове”.

Още от разговора вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Около 20 000 българи ще пътуват до Гърция за Великден
Около 20 000 българи ще пътуват до Гърция за Великден
От 1 май се забранява влизането в България на пристигащи от Индия, Бангладеш, Бразилия и Африка
От 1 май се забранява влизането в България на пристигащи от Индия, Бангладеш, Бразилия и Африка