НОВИНИ

3-годишно дете падна в разтвор със сода каустик в Разградско

bnt avatar logo
от БНТ
20:28, 29.04.2021
5133
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

3-годишно дете падна в метален съд с разтвор на сода каустик в село Дянково, Разградско, докато играе. Получило е втора степен на изгаряне на лицето. Състоянието му е тежко. След като му е оказана първична помощ в разградската болница, е откарано във Военноморската болница във Варна.

3-годишното момиче още снощи е транспортирано в отделение по анестезиология на Военноморската болница във Варна. Настанено е заедно с майка си в шокова зона.

"Детето е в тежко състояние, но стабилно към момента. Пораженията са по лицето и устна кухина, но няма данни за засягане на орофаринкс и гласни връзки", каза д-р Милена Малчева.

Прогнозите на лекарите са оптимистични за възстановяването на детето, но все още е рано да се каже колко сериозни ще са белезите.

"Това е дете. Те са жилави. Имат големи възможности за възстановяване", допълни д-р Малчева.

3-годишното дете е паднало в тавата със сода каустик, докато е играело на двора. По думите на негови близки, баба му е използвала разтвора, за да почиства съдове.

"Майка ми беше със сода каустик, чистеше приборите. И детето покрай нея се спъна и падна", разказа вуйчото на детето Митко Василев.

Семейството отдавна живее в селото. Първо били под наем, а от 9 години си купили и къща. Дядото и прабабата се занимавали с калайджийство. Семейството има и строително-ремонтна фирма, изкупува и стари коли за части. Съседи разказват, че децата са добре гледани.

"Грижат се, проблеми няма. То няма никой вина. То дете, бързо става. Трябва все около тях да тичаш, да наблюдаваш", коментира съседът Хасан Ибрямов.

Според полицията няма данни да е било неглижирано. И в случая става дума за нелеп инцидент.

Репортери: Даниела Василева, Деян Михайлов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще издаде ли България документ за самоличност на бебе с две майки?
Ще издаде ли България документ за самоличност на бебе с две майки?
Бърз тест пред църквите в Атина и носене на двойна маска при влизане в храмовете
Бърз тест пред църквите в Атина и носене на двойна маска при влизане в храмовете