НОВИНИ

По време на пандемия: Разказ за един успешен семеен бизнес

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
14:51, 26.03.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Още
Слушай новината

В края на март 2020 година британците наложиха първата карантина в опит да спрат разпространението на COVID-19. Вижте историята за един успешен семеен бизнес, възникнал по времена пандемията.

Когато преди година животът в Лондон беше блокиран за първи път, София Сътън-Джоунс като всички останали е принудена да стои у дома. Но не страда, защото не харесва особено работата си. За да разнообрази ежедневието си, започва да меси хляб.

"Винаги съм приготвяла хляб, той е част от детството и живота ми. Изпекох хляб за съседа ни, а после той ни препоръча на други съседи. Само за няколко седмици пред дома ни вече се виеше опашка за хляб", разказва София Сътън-Джоунс, собственик на пекарна.

Така започва приключението за 29-годишната София и 28-годишният ѝ съпруг Джеси.

"Много бързо купихме миксер, хладилник, маса и превърнахме цялата дневна в работилница, а стаята за гости - в склад за брашно", заяви София Сътън-Джоунс.

Поръчките се увеличават и младото семейство започва да търси помещение. Така през януари тази година вече имат своя пекарна.

"Имаме една маса, на която се случва всичко през деня. Продаваме всичко, което произведем. Около нас има много вериги и големи производители, но не става така. Хляб се прави ръчно, естествено. Този хляб е по-здравословен и вкусен", допълва София.

В пекарната освен хляб приготвят и други уханни печива.

"Ставаме рано, лягаме късно, по цял ден сме на крак и работим. Но това няма значение. Когато усмихнат клиент каже колко невероятни неща правим, това е достатъчно", разказва още София Сътън-Джоунс.

Изолацията провокира създаването на този успешен семеен бизнес. Но печенето на хляб се превърна в истински хит за блокираните у дома британци. А социалните мрежи се изпълниха със снимки, запечатали опитите на ентусиастите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
32 души загинаха в голяма влакова катастрофа в Египет
32 души загинаха в голяма влакова катастрофа в Египет
Бащата на убитите в Сандански деца обжалва забраната да доближава майка им
Бащата на убитите в Сандански деца обжалва забраната да доближава майка им