НОВИНИ

Победи за Левски и Пирин Разлог във волейболния елит

ВК Левски
Снимка: ВК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 11.11.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Левски и Пирин Разлог спечелиха срещите си от 6-ия кръг на родния волейболен елит.

"Сините" записаха 5-а поредна победа за сезона. В зала "Левски София" състезателите на старши треньора Николай Желязков спечелиха с 3:0 гейма (25:15, 25:20, 25:20) срещу Марек.

Столичният тим събра 15 точки и излезе начело във временното класиране на първенството преди изиграването на всички срещи от кръга.

Втори с 14 точки и мач по-малко е ЦСКА, с който е следващият мач на "сините". Левскарите гостуват за вечно дерби на 18 ноември, петък, от 18.00 часа.

Срещу "Марек" Желязков пусна титуляр на поста разпределител Стоил Палев.

В първия гейм до 7:7 събитията вървяха равностойно, но след това момчетата ни направиха 2 големи скока в резултата и бързо поведоха с 1:0. Във втората и третата част "синият" размах не бе подобен, но достатъчен за успешен край.

Най-резултатен за "Левски София" отново бе 18-годишният диагонал Венислав Антов със 17 точки. По-големият с година посрещач Владимир Гърков завърши с 14 точки. За MVP на двубой бе избран Алехандро Торо. Аржентинецът записа 8 точки, като едната дойде от начален удар. С 2 аса се отчете центърът Светослав Гоцев, който за 9-те си точки прибави и 2 блокади.

В другия мач от деня Пирин Разлог се наложи с 3:1 гейма (10:25, 25:22, 25:17, 25:18) над Славия в столичната зала „Панайот Пондалов“.

Гостите стигнаха до пълен обрат, макар да отстъпиха в първата част. Столичани поведоха в резултата след две серии от по 7 поредни точки. Равенството във втория гейм се запази до 21:21 точки, но гостите. Тимът от Разлог контролираше играта до края на срещата, за да се поздрави с успеха.

Най-резултатен бе Костадин Гаджанов с 16 пункта.

Пирин Разлог заема 4-ата позиция в класирането с актив от 10 точки. Славия се намира на предпоследното 11-о място в подреждането с 2 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След инцидента на границата ни: Пренасочва ли се маршрутът на мигрантите?
След инцидента на границата ни: Пренасочва ли се маршрутът на мигрантите?
Украйна си върна контрола над Херсон
Украйна си върна контрола над Херсон