НОВИНИ

Почитат рождението на Васил Левски в цялата страна (СНИМКИ)

почетоха рождението васил левски цялата страна снимки
bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 18.07.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Галерия
Слушай новината

С гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски в двора на Къкринското ханчe започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски. Представители на институции и граждани поднесоха венци и цветя в знак на почит.

Рождението на Апостола беше почетено в градове в цялата страна.

Снимки: БТА

С тържествена света литургия в храм "Св. Николай" в родния град на Васил Левски започнаха тържествата по повод 187 години от рождението му и празника на град Карлово. Бяха поднесени цветя на гроба на Гина Кунчева, майка на Апостола на свободата.

Пред паметника на Левски в "Борисовата градина" имаше церемония по поднасяне на венци и цветя.

С военен ритуал и тържествен марш Велико Търново чества 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на апостола в центъра на града.

И в Стара Загора сведоха глави пред паметта на Васил Левски по повод 187-ата годишнина от рождението му.

С общоградски ритуал Разград почита годишнината от рождението на Васил Левски.

С тържествен ритуал пред бюст-паметника на Васил Левски в двора на едноименното училище в Хасково бе отбелязана 187-годишнина от рождението му.

Пред паметника на Васил Левски в Ловеч бе отдадена почит на Апостола с възпоменателна церемония и военен ритуал.

Пред паметника на Апостола на свободата в Плевен бяха поднесени венци и цветя.

И Перник отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски. Церемонията се състоя на паметника на революционера в центъра на миньорския град.

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Добрич бе отбелязана 187-ата годишнина от рождението му. А младежи предоставиха възможност да се отправят "Послания до Левски".

С военни почести и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски във Варна се отбелязват 187 години от рождението на Апостола на свободата.

Вицепрезидентът Илияна Йотова присъства на тържествената церемония по отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски в Созопол.

С ритуал по полагане на венци и цветя в Търговище отбелязват 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски. Под звуци в изпълнение на Духовния оркестър "Васил Абрашев" в честването се включиха местни управници, ръководители на културни институти и десетки граждани, сред които и деца.

С полагане на венци и цветя пред 5-метровият паметник на Васил Левски в центъра на града, жителите на Кърджали отбелязаха 187 години от рождения ден на Апостола.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Иванов: Опитваме да намерим оптималния формат на първенството
Георги Иванов: Опитваме да намерим оптималния формат на първенството