НОВИНИ

Почти без промяна остават температурите утре

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 16.11.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно и мъгливо остана днес в по-голямата част от страната и разликата между температурите рано сутринта и следобед е само няколко градуса - в София, Бургас и Плевен 3 градуса, а в Монтана, Враца и Ловеч едва 1.

И през следващото денонощие ще се задържи предимно облачно, а на места главно в западните и централните райони от страната, където вятърът временно ще стихне, ще има и мъгли. Минималните температури ще бъдат от 1° до 10°, максималните - между 8° и 13°. През деня облачността ще се разкъсва и намалява първо в Югозападна България, а до вечерта и в останалата част от страната. Ще духа слаб, в източните райони умерен североизточен вятър.

Облачно време ще преобладава по Черноморието, но без съществени валежи. Вятърът ще е умерен, от североизток. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала, след обяд ще отслабва.

С облачно и мъгливо време ще започне денят и в планините, а на отделни места до обяд и слабо ще превали. През втората половина на деня в масивите от Югозападна България, а до вечерта и на изток, облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е умерен.

Ще продължат валежите от дъжд и сняг в северните и североизточните части от континента. Дъжд ще вали по Западното и Централно Средиземноморие, както и по западното крайбрежие на Балканите. Причината средиземноморски циклон, който няма да окаже влияние на времето в нашата страна.

У нас в четвъртък ще бъде слънчево и малко по-топло. В петък предстои ново захлаждане. Ще има и райони със слаби превалявания. През почивните дни, с намалението на облачността, минималните температури ще се понижат, но максималните ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия срази Норвегия и ще играе на Световното в Катар
Нидерландия срази Норвегия и ще играе на Световното в Катар
Ученик от Видин прави карикатури за политиката у нас
Ученик от Видин прави карикатури за политиката у нас