НОВИНИ

Подписка и мирно шествие в село Микрево след жестокото убийство

bnt avatar logo
от БНТ
13:39, 01.08.2022 (обновена)
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Страх в благоевградското село Микрево след жестокото убийство на 82-годишен мъж. Заподозрените – двама братовчеди на 13 и 18 години от същото село са с множество криминални прояви зад гърба си.

В Микрево разказват, че въпреки дългото им криминално досие, досега младежите не са попадали под ударите на закона, затова настояват за сурово наказание. Събират и подписка за изселване на семейството им, в което има още 11 деца.

Жителите на село Микрево настояват за вечерен час след жестокото убийство

Двамата младежи, задържани за убийството на 82-годишния Иван Чорбаджийски го познавали, а той им помагал с каквото може.

"Той ги е хранил, пари им е давал. Помагал им е, казват хората? Да, и накрая как се отблагодариха?!" пита Людмил Чорбаджийски, син на убития мъж.

Двамата отдавна създават проблеми в Микрево, разказват местните жители – просели, обиждали, крали. Преди две седмици посред бял ден нападнали и пребили младеж от съседно село.

"Налага се момчето да пътува пеша и по същия начин същите го бяха били и дърпали чантата, за да му вземат като са предполагали, че има пари в нея. Не са успели да я вземат, но момчето беше 2 - 3 дни с насинено око и гърчи рамене - няма какво да направи", разказва кметът на селото Венци Янев.

Хората в Микрево живеят в страх.

"Аз съм самичък вкъщи, откъде да знам какво ще стане? Няма къща да не са влезли в нея. Преди година и половина хванахме в наша комшийска къща как измъкнаха цял чувал с чинии. Идваха и полицията, хванаха ги, сложиха им белезниците и ги откараха нанякъде, после пак си се прибират", казва жител на Микрево.

Затова сега хората настояват за изселване на проблемното семейство.

Първото искане и основно е да бъдат изселени. Второто искане е да се въведе някакъв вечерен час", коментира кметът.

Двамата братовчеди бяха задържани в събота, няколко часа след убийството. По-малкият от тях вече е настанен в специализиран дом за временно настаняване на непълнолетни и малолетни лица. 18-годишният е с повдигнато обвинение за убийство. Утре Окръжната прокуратура в Благоевград ще поиска да му бъде наложена най-тежката мярка - "задържане под стража".

Репортер: Аксения Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ: До седмица хлябът ще върне старата си цена
КНСБ: До седмица хлябът ще върне старата си цена
Весела Лечева ще бъде служебен спортен министър
Весела Лечева ще бъде служебен спортен министър