НОВИНИ

Покачване на температурите, ще има ли сняг на Нова година

bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 29.12.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. В близките часове мъглите почти навсякъде ще се разсеят и в по-голямата част от страната ще бъде слънчево и почти тихо, в Източна България - със слаб югозападен вятър.

И утре денят в много райони ще започне с намалена видимост. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 5 градуса, в София - около 1°, а максималните - между 12 и 17 градуса. Преди обяд на отделни места все още ще има мъгли, но след обяд в цялата страна ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони умерен югозападен вятър.

Слънчево и топло за сезона ще бъде времето и по Черноморието, в комбинация със слаб до умерен югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините през втората половина на деня ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове по билата видимостта временно ще бъде намалена.

Ще духа умерен вятър с посока от запад-северозапад. Максимални температури в курортите - от 9 до 11 градуса, на Алеко - около 1°.

Валежи от дъжд ще има и утре в северозападните части от Балканите, както и в много райони от Европа. Значителни количества се очакват на Британските острови и във Франция. В западната половина от континента температурите ще останат по-високи от типичните за края на декември.

И у нас очакванията са да изпратим старата и да посрещнем новата година с все така по-високи от обичайните за периода температури. Сутрин в много райони ще бъде с мъгли, но през деня ще бъде слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дрогиран и пиян е бил мъжът, пребил до смърт 4-годишно дете в Хасково
Дрогиран и пиян е бил мъжът, пребил до смърт 4-годишно дете в Хасково
Бруклин спечели гостуването си на Атланта за десети пореден успех
Бруклин спечели гостуването си на Атланта за десети пореден успех