НОВИНИ

Покупките на велосипеди бележат невиждан пик по време на пандемията

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
20:39, 13.05.2020
Чете се за: 00:30 мин.
Бизнес
Снимка: БГНЕС

Забравете за тоалетната хартия. Новият продукт, който бележи повсеместен бум на продажбите по време на пандемията, е велосипедът.

Пандемията преоткри колелото. По цял свят велосипедът се налага като транспортен ефект от разпространението на COVID-19.

В периода на принудително седене у дома той осигури бързи и сигурни доставки на стоки и храни от врата до врата. Секторът създаде и допълнителни работни места.

В сегашната фаза на внимателно разхлабване на мерките, колоезденето покрива всички изисквания за социална дистанция, самостоятелно и здравословно придвижване до работното място. Продажбите на автомобили бележат спад, а покупките на велосипеди - невиждан пик, който опразни магазини и складове отвъд Атлантика.

Във Великобритания пред работилниците за поправка на велосипеди се извиват опашки като пред магазините за храни от началото на пандемията.

Много европейски градове откликнаха на увеличения велосипеден трафик и отвориха допълнителни пространства за него. А критичната маса колоездачи не спира да расте.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдилищата започват работа при засилени мерки за сигурност
Съдилищата започват работа при засилени мерки за сигурност
При кого ще отидат акциите на "Левски"?
При кого ще отидат акциите на "Левски"?