НОВИНИ

Полицай от Пловдив беше осъден 2 години условно за даване на подкуп

bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 08.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Пътен полицай от Пловдив получи 2 години и четири месеца условна присъда за подкуп. Интересно е било обяснението за поисканите 300 лева - по думите му поискания подкуп впоследствие използвал, за да закупи канцеларски материали за службата. Делото се гледаше по съкратена процедура заради признанието на полицая.

На 20 ноември 2021 година полицаи спрели водач за проверка и заради нередности свалили регистрационните табели на колата. На следващия ден обвиняемият Матей Матов се свързал с шофьора и предложил да му ги върне срещу 300 лева. Получил парите след два дни, като инструктирал мъжа да твърди, че номерата на автомобила не са сваляни. През това време Матов държал номерата в кабинета си. На колегите си също казал да твърдят, че не помнят случая, ако някой ги пита. Така обвиненията му нараснали на четири.

"Производството протече по реда на съкратеното съдебно следствие с признаване от страна на подсъдимия на всички факти и обстоятелства, изложени в обвинителния акт, което в последствие резултира в редукция на наказанието или намаляване на определеното от съда наказание с една трета", каза прокурорът Галина Андреева - Минчева.

В съдебната зала Матов обясни, че първоначално е искал да върне парите от подкупа, но впоследствие ги използвал не за себе си, а за да закупи канцеларски принадлежности за службата.

"Най-вероятно няма да обжалваме присъдата, ще обсъдя с клиента си това негово поведение и може би ще се съгласим със съда", каза адвокатът Васил Василев.

От прокуратурата все още не са обявили дали ще протестират присъдата.

екип на БНТ-Пловдив

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски е на посещение във Великобритания
Зеленски е на посещение във Великобритания
Мачът на женския национален отбор по баскетбол срещу Сърбия ще започне с минута мълчание
Мачът на женския национален отбор по баскетбол срещу Сърбия ще започне с минута мълчание