НОВИНИ

Полицаи от Шумен и Нови пазар задържаха трима телефонни измамници

нова схема телефонни измамници представят полицаи
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:14, 12.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Служители на „Криминална полиция“ и полицейското управление в Шумен, съвместно със служители на сектор „Специални тактически действия“, задържаха двама мъже от село Църквица, свързани с извършване на телефонни измами, съобщиха от полицията в Шумен.

Жена на 80 години от Шумен е подала сигнал на 29 март, че е измамена по телефона. В обедните часове на стационарния ѝ телефон позвънил непознат мъж, който се представил за лекар. Казал на жената, че след взрив на бойлер дъщеря ѝ е пострадала и има нужда от спешна операция, за която е необходима парична сума. С идеята, че помага, жената предала сумата от 5000 лева и малко по-късно разбрала, че е измамена.

Полицейските служители установили, че „получатели“ на парите са двама мъже от село Църквица - на 37 и 39 години. С автомобила на по-младия мъж още същия ден са пътували до Румъния, където са оставили малка част от сумата. Вчера мъжете са били задържани и са привлечени като обвиняеми. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Районната прокуратура в Шумен.

В обедните часове вчера в полицейското управление в Нови пазар също е получен сигнал, че малко по-рано 89-годишна жена от Плиска е била заблудена по телефона от непознат, след като ѝ казал, че неин близък има нужда от медицинска помощ и трябва да се заплати парична сума. Възрастната жена предала на непознат мъж 2040 лева. Полицаи от Нови пазар са задържали 60-годишен мъж от града. Той доброволно е предал част от взетата парична сума. Задържан е за 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Татяна Воложанина и Магдалина Миневска са вече в Ташкент за Световната купа по художествена гимнастика
Татяна Воложанина и Магдалина Миневска са вече в Ташкент за Световната купа по художествена гимнастика
Лена Бориславова е подала заявление за напускане на 49-ото НС
Лена Бориславова е подала заявление за напускане на 49-ото НС