НОВИНИ

Полицаите, заловили дрогирания шофьор пред КАТ-Пловдив, ще бъдат наградени заради навременните си действия

bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 04.08.2022
6612
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Полицаите, които арестуваха дрогирания шофьор пред КАТ-Пловдив, ще бъдат наградени. Двамата служители са с повече от 20 години стаж и опитът им е изиграл решаваща роля ситуацията да завърши без жертви и ранени хора.

Младши инспекторите от полицията в Пловдив Николай Фурлински и Ангел Гьондров работят в екип от пет години, но в такава ситуация с агресивен шофьор и десетки застрашени хора попадат за пръв път. Всяка секунда от преследването още е пред очите им. И казват, че са действали инстинктивно от самото начало, когато водачът без книжка е бил спрян с вече регистрираната си кола за проверка.

"В момента, в който искам да отворя вратата, той се заключи вътре и автомобилът тръгна буквално през краката ми на заден ход", обясни младши инспектор Николай Фурлински.

Зрелищна гонка в Пловдив: Дрогиран заби колата си в бетонни саксии пред сградата на КАТ

Блокиран от друг автомобил на улицата водачът се опитва да избяга през двора на техническия пункт на КАТ. Николай Фурлински тръгва след него, а Ангел Гьондров блокира изхода с патрулния автомобил.

"Той от входа се опита да излезе, но тъй като имаше много автомобили, нямаше как да пробие и реши да минава през бетонните саксии, кошчето и там си остана", разказа младши инспектор Ангел Гьондров.

32-ма пияни и 19 дрогирани шофьори са засекли от МВР за ден

В най-критичния момент от гонката Николай Фурлински е принуден да извади и служебното си оръжие.

"Щях да стрелям в гумите, но просто има много хора тук в района и прецених, че може да стане много по-голяма беля и не го използвах", каза той.

След ареста хората от опашката за регистрация са първите, които поздравяват полицаите за действията им. А утре вечерта двамата полицаи застъпват нощна смяна за поредното дежурство на пътя.

До момента е установено, че задържаният мъж има над 100 нарушения - бил е санкциониран за различни провинения, включително шофиране след употреба на алкохол.

Димитър Димитров/Васил Кръстев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак Варна пуска най-новото си попълнение срещу Хебър на "Коритото"
Спартак Варна пуска най-новото си попълнение срещу Хебър на "Коритото"
Спазва ли се носенето на маски след въвеждането на новите мерки в София?
Спазва ли се носенето на маски след въвеждането на новите мерки в София?