НОВИНИ

Полицаят, пребил момче на плаж "Градина", остава за постоянно в ареста

bnt avatar logo
от БНТ
18:28, 12.07.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Бургас остави за постоянно в ареста 21-годишния полицай, счупил челюстта на младеж край Созопол. Той е с повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На влизане в съдебната зала Христо Петров остана безмълвен пред медиите. Като свидетел беше разпитан баща му. Версиите за това какво точно е правил на събитието отново се разминаха. Според един от адвокатите му – доброволно е охранявал, без заплащане, по молба на приятели. Според баща му е намерил жилетка на охранителната фирма, за да влезе безплатно на събитието.

Адвокатите оспориха квалификацията на обвинението поради липсата на съдебно-медицинска експертиза и твърденията, че полицаят се е укривал. Поддържат и тезата, че е провокиран от младежите, които е нападнал.

„Той се е обадил на прекия си началник и оттам нататък са се обадили на началника а Четвърто РУ. И началникът му е казал, да знам от предния ден. Не смятам, че Христо може да се укрие или да направи нещо. Момчето е толкова дисциплинирано и не е агресивно“, каза Иван Петров, баща на обвиняемия.

„Това по-голяма гавра от това да вечеряш и да ти направят тази мръсотия", обясни Бочко Боев, адвокат на обвиняемия.

„Не са на лице някакви лични взаимоотношения, някакви предизвикателства от страна на пострадалото лице. Нормално е защитата и самото обвиняемо лице да изразяват свое становище, ние го приемаме като една защитна версия от тяхна страна, която към настоящия момент не кореспондира със събрания доказателствен материал“, коментира Мария Маркова, наблюдаващ прокурор.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата разследва убийство на 81-годишна жена в Монтанско
Прокуратурата разследва убийство на 81-годишна жена в Монтанско
Река Сена вече е достатъчно чиста, за да се плува в нея
Река Сена вече е достатъчно чиста, за да се плува в нея