НОВИНИ

Разходите за лечението на битото момче от полицай на плаж "Градина" ще бъдат поети от МВР

Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 11.07.2024
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Случаят с битите от полицай момчета влезе в парламента, където депутатите изслушаха служебния вътрешен министър.

От ПП-ДБ поискаха оставката му и обявиха, че ще отправят мотивирано искане до президента, тъй като Калин Стоянов е част от служебния кабинет.

Стоянов определи настояването на освобождаването му от поста като поредна атака.

Пет дни. Толкова са били нужни на МВР да стигне до побойника, въпреки че негова снимка се появи в медиите и социалните мрежи на втория ден след кървавата саморазправа. Патрулният полицай Христо Петров все още е задържан.

"Категорично няма полицейски чадър над този служител. Той вече е отстранен от длъжност и съм убеден, че той ще бъде уволнен впоследствие. Отделно от което е назначена и проверка на фирмата, която охранява събитието", заяви Калин Стоянов - служебен министър на вътрешните работи.

В нощта на 1 юли 21-годишният полицай в изпитателен срок е бил в отпуск. Ще се направи анализ какви резултати е показал на изпитите за започване на работа в МВР. Преди това е бил охранител.

"Предстои изясняване на обстоятелствата за евентуално нерегламентирано участие не лицето в охранителното мероприятие на събитието", допълни Стоянов.

Отговорите не се харесаха на депутатите от ПП-ДБ. Те допуснаха, че е възможно сериозна част от полицаите по морето да събличат униформите си и да слагат жилетки на охранители. И след като поискаха изслушването, поискаха и оставката на Калин Стоянов.

"Вътрешният министър не може да се справи с проблемите в МВР, защото не разсея съмненията, че служители събличат пагона и обличат униформите на частни охранители фирми. Калин Стоянов не можа да отговори защо извършителите на престъплението не са задържани на самото място", коментира Явор Божанков - ПГ на ПП-ДБ.

Калин Стоянов отговори, че извършителят не е бил на мястото на боя, когато полицаите отишли там. Видя в поредното искане на оставката му фикс идея и атака.

"Поредният опит, казвам опит, защото за мен това беше пълен провал, на тази политическа формация да използва един криминален случай за мощна атака срещу МВР и в частност срещу мен. За пореден път стана ясно така тежката омраза на тези хора към МВР и така неприязън в частност към служителите на МВР", уточни Калин Стоянов.

Стоянов съобщи, че е разговарял с пострадалото момче и че разходите по лечението ще бъдат поети от МВР.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U20 с втори пореден успех на еврошампионата по баскетбол за девойки
България U20 с втори пореден успех на еврошампионата по баскетбол за девойки
България победи фаворита Норвегия на европейските квалификации по плажен хандбал
България победи фаворита Норвегия на европейските квалификации по плажен хандбал