НОВИНИ

Джевдет Чакъров пред БНТ: Има шанс да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ

Очаква се още депутати да напуснат парламентарната група на ДПС

bnt avatar logo
от БНТ
18:18, 11.07.2024 (обновена)
9682
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Има шанс депутатите от ДПС, които застанаха зад Ахмед Доган, да подкрепят втория мандат, който ще отиде при ПП-ДБ. Това стана ясно от думите на председателя на партията Джевдет Чакъров пред БНТ.

Днес напрежението Доган - Пеевски ескалира, след като 17-те депутати (сред тях и Чакъров), гласували против кабинета на ГЕРБ-СДС, бяха изключени от парламентарната група на ДПС. Впоследствие още двама я напуснаха и ДПС се превърна от втора в четвърта политическа сила в Народното събрание.

"Нека да видим каква програма предлагат, каква е тяхната мисия. Нека да има диалог и пред цялата общественост да седнем и да обсъдим", каа Чакъров по адрес на ПП-ДБ.

Очаква се още депутати да напуснат парламентарната група на ДПС, заяви Чакъров. По думите му в момента тече "оздравителен процес" в партията.

"Автентичното, истинското ДПС е в ход, със структурите, които подкрепят политиката, която е представена и вчера, след като чуха обръщението на почетния председател, виждате ккава е реакцията. Според мен тази вълна ще продължи".

Чакъров категорично отрече да е оказвал натиск върху когото и да е било.

"Разговори има проведени, но тонът никога не е бил такъв. Аз съм лекар, хуманист и не е в природата ми да работя с натиск и заплахи. Това не е моята природа. Има други, които прилагат такива подходи, но всеки си решава как да работи."

Без да споменава името на Делян Пеевски, Чакъров потвърди, че според Ахмед Доган именно той прилага "мутренски подходи".

"Има проблем във функционирането на партията ни и без недомлъвки, много директно, в обръщението си почетният представя реалната картина, а именно - че са нарушени демократичните принципи на управление в партията ни. (...) В случая става дума за еднолични и тоталитарни управление, насочват се заседание без да се знае дневният ред".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паолини се класира за финал на Уимбълдън след исторически успех
Паолини се класира за финал на Уимбълдън след исторически успех
Обвиниха полицая, бил момче пред бар, защитата с коренно различна версия за случая
Обвиниха полицая, бил момче пред бар, защитата с коренно различна версия за случая