НОВИНИ

Първото посещение на новия турски посланик у нас съвпадна с трусовете в ДПС

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:00, 11.07.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Трусът по върховете на ДПС съвпадна с първото посещение на новия турски посланик у нас в Кърджали. Визитата на Мехмет У-янък е планирана още преди месец и няма общо със случващото се в движението.

Посланикът се срещна и разговаря с областния управител на Кърджали Ресми Мурад, който е и областен лидер на на ДПС. Пред журналисти дипломатът не коментира ситуацията в движението, а Ресми Мурад заяви, че предстои Областния съвет на движението да се събере и да реши дали да поиска оставката на Делян Пеевски като депутат. Председателят на ДПС влезе в парламента, именно като водач на листата в Кърджалийския избирателен район.

"Нашият учредител и почетен председател, д-р Ахмед Доган, винаги е показвал верния път в трудни моменти. Вчера той излезна с официална позиция в тази сложна ситуация. Вярвам, че неговата позиция анализира и констатира ситуацията. Като Областна организация на ДПС ние заставаме зад посланието на почетния председател д-р Ахмед Доган", каза Ресми Мурад, (областен управител на Кърджали) председател на Областния съвет на ДПС - Кърджали.

"Аз като представител на чужда държава няма да коментирам случващото се в една българска политическа партия. Разбира се нашето желание е да се сформира редовно и стабилно правителство. Сътрудничеството и добрите отношения с България за нас са много важни", обясни Мехмет Саит Уянък, посланик на Турция в София.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар гори в Одринско до турско-българската граница
Голям пожар гори в Одринско до турско-българската граница
ЦСКА се раздели с Димитър Евтимов
ЦСКА се раздели с Димитър Евтимов