НОВИНИ

Политически атаки: Пеевски обвини президента, че реди служебен кабинет с подставени лица

От "ДПС без Пеевски" призоваха прокуратурата да му повдигне обвинения за фалита на КТБ

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:47, 16.08.2024
Чете се за: 03:57 мин.
У нас
Слушай новината

Нова атака на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски срещу държавния глава. Той отново обвини президента, че противоконституционно се опитва да реди служебния кабинет. А от "ДПС без Пеевски" атакуваха Пеевски и поискаха прокуратурата да отговори: ще му повдигне ли обвинения след разкритията от вчера на подсъдимия за фалита на КТБ Цветан Василев.

Думите на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев пред комисията за Пепи Еврото и Нотариуса и днес отекваха в парламента. Във видеовръзка от Сърбия Василев заяви, че именно Пепи Еврото е главния технически организатор на подготовката за удара срещу КТБ, а вдъхновителят е Делян Пеевски. Днес Пеевски коментира лаконично.

БНТ: За Цветан Василев да коментирате все пак, защото той вчера каза, че вие сте вдъхновител на атаката срещу КТБ...

Делян Пеевски - председател на ДПС: "Колеги, проруските проксита, които ме атакуват свършиха. Няма Москва да командва България. Благодаря Ви!"

От групата независими депутати на "ДПС без Пеевски" заявиха, че вчера в комисията ДПС е било представено от цитирам: лица със снето доверие от почетния председател на партията. След разкритията на Цветан Василев, приближените до Ахмед Доган депутати отправиха редица въпроси към държавното обвинение.

Тимур Халилов - независим депутат: Ако тези твърдения се потвърдят пред нас се разкрива една картина на целенасочени действия с цел придобиване на икономически активи чрез злоупотреба с власт и влияние. Допустимо ли е заеми на стойност 500 милиона лева да не бъдат разследвани, особено когато става въпрос за публично значими фигури като Пеевски? Ще предприеме ли прокуратурата на Република България действия за повдигане на обвинения срещу Делян Пеевски и искане за сваляне на неговия имунитет?

А Делян Пеевски и днес продължи с атаките към президента като призова държавния глава да свали маската и ако иска да управлява да излезе на политическия терен, а не да се опитва да назначи служебно правителство, за да може да фалшифицира изборите. Пеевски донесе и снимка.

снимки: БТА, БГНЕС

Делян Пеевски - председател на ДПС: "Това лице Александър Нейчев. Това е човекът, който всеки ден е в парламента от името на мистър Кеш Радев с пряк телефон оказва натиск съм убеден върху кандидат-премиера. Това е другият касиер, който е тайният касиер, освен Копринков, който събира рушветите на мистър Кеш Радев, изнудва, събира, влачи. Имаме един фалшив президент, който в момента се опитва противоконституционно да излъчи правителство."

За БНТ Александър Нейчев, чиято снимка показа Пеевски, заяви, че от 2021 г. не се занимава с политика и политически въпроси.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Генов и Николай Неделчев се класираха за финала на двойки на турнира в София
Антъни Генов и Николай Неделчев се класираха за финала на двойки на турнира в София
Адвокатът на Вълка: Гайтански няма как да подбуди главния изпълнителен директор да извърши такова присвояване
Адвокатът на Вълка: Гайтански няма как да подбуди главния изпълнителен директор да извърши такова присвояване