НОВИНИ

Политиците отправиха поздрави за 3 март

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:06, 03.03.2024
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Още от рано сутринта политици от парламентарно представените партии отправиха своя поздрав за националния празник на България.

Вицепрезидентът Илияна Йотова честити празника като написа във Фейсбук, че 3 март е в сърцето на всеки българин, независимо дали живее в България или по света. Тя изтъква, че българската памет е по-силна от всеки опит за гавра с изстраданата българска история. Тя бързо изхвърля извън борда всеки, дръзнал с нечистите си ръце и нечестиви помисли да я скверни.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заедно с младежите от ГЕРБ във Велико Търново поднесе цветя пред паметника "Майка България" и написа във Фейсбук, че се гордее с тях, защото голяма част от тях са със своите деца. Борисов допълва, че с личен пример към децата се възпитава родолюбие и почит към историята.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков качи снимка от Корал със семейството си и почете Левски, Ботев, загиналите в Априлското въстание, опълченците, войниците от Русия и другите държави. Петков изтъква, че днес да сме свободни означава да не допускаме зависимости, които да ни карат да правим дела, в които не вярваме, да не допускаме беззаконие, което ни ограбва от чувството за справедливост, да не допускаме кражби и корупция, да не допускаме ограбване на българската природа, да не допускаме манипулации от фалшиви медии.

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски честити националния празник с призива: да бъдем единни в името на силна, европейска България и нейния народ.

Председателят на "Възраждане" честити във Фейсбук като написа, че на 3 март всеки от нас празнува освобождението на България от турско робство, постигнато с помощта на Русия. И Костадинов отправи призив: на този ден да загърбим различията и споровете и да си припомним какво пише на сградата на Народното събрание - Съединението прави силата.

Председателят на БСП Корнелия Нинова честити празника от Шипка.

"Тук сме хиляди, дошли, за да се поклоним пред паметта на онези, които проляха кръвта си в руско-турската освободителна война в името на Българи. Горди сме, че сме българи - народ, който има памет, предава я на деца и внуци и никога янма да пренапише истрията си! Живейте с чувството на достоен народ! Честит празник!"

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов написа, че никой няма право днес, заради личните си интереси и пристрастия да преиначава историята и да омаловажава смъртта и героизма на българи, руснаци, румънци, финландци, сърби и черногорци, загинали в Руско-Турската освободителна война.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица Пловдив спечели редовния сезон в Националната волейболна лига за жени
Марица Пловдив спечели редовния сезон в Националната волейболна лига за жени
ЦСКА не се затрудни срещу Берое, Шопов над всички с два гола и асистенция
ЦСКА не се затрудни срещу Берое, Шопов над всички с два гола и асистенция