НОВИНИ

Политиците отправиха поздравления за Коледа

Николай Минков
от Николай Минков
12:47, 25.12.2023
Чете се за: 03:52 мин.
У нас
Слушай новината

Коледни поздравления и новогодишни пожелания отправиха и лидерите на парламентарните партии и коалиции чрез социалните мрежи.

С пост във Фейсбук държавният глава Румен Радев пожела крепко здраве, духовни сили и сърдечна радост във всеки български дом. И допълни:

"Нека вярата и надеждата ни сплотяват за благословени дела и благодатни помисли в името на мира, преуспяването на нашия народ и доброто бъдеще на България."

В коледното си обръщение премиерът Николай Денков акцентира върху нуждата от обединение и диалог за изглаждането на една по-успешна държава.

"На този светъл ден можем да направим и нещо повече – да бъдем заедно и да преодолеем различията си. Можем да бъдем хора със собствено мнение, но да обсъждаме какво ни обединява и да се грижим един за друг. Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред", написа Денков.

И цитира данни от Евробарометър, според които 60% от българите очакват по-добра нова година, а оптимистите у нас са 3 пъти повече от песимистите.

"На Коледа, когато празнуваме раждането на доброто, нека се запитаме какво е най-важното за нас като нация. Коя е каузата, която ни обединява? Как да направим живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация", написа още във Фейсбук профила си министър-председателят.

Денков акцентира и върху успехите на правителството като повишените инвестиции в хората, социалната подкрепа за семействата и посочва, че сме на второ място по ръст на доходите в ЕС.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов честити Коледа чрез профила си във Фейсбук и отправи новогодишно пожелание за стабилна и сигурна България.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков публикува снимка със семейството си от Канада и също честити празника.

Призив за повече толерантност, диалогичност и последователност в името на хората и България, отправя лидерът на ДПС Делян Пеевски в коледно и новогодишно пожелание чрез официалната страница на партията.

Чрез личните си профили в социалните мрежи празнични пожелания отправиха съпредседателите на Демократична България - Христо Иванов и Атанас Атанасов.

След като показа как меси коледна питка в социалната мрежа, председателят на БСП Корнелия Нинова качи клип с пожелания за здраве здраве, любов и разбирателство.

"Честито Рождество Христово! Нека във всеки дом да има здраве, любов и разбирателство. Пожелавам на семействата ви топли и уютни християнски празници, а за България - по-добри дни. Бъдете здрави и новата година да донесе сполука и берекет във всеки български дом. Наздраве!", каза Корнелия Нинова.

Пожелание за здраве, радост и благоденствие отправят и от "Възраждане", а лидерът на партията Костадин Костадинов честити Рождество Христово чрез профила си във Фейсбук.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко бебета проплакаха в святата нощ във Варна?
Колко бебета проплакаха в святата нощ във Варна?
Бърни Екълстоун: Шумахер винаги ще бъде запомнен като икона на Формула 1
Бърни Екълстоун: Шумахер винаги ще бъде запомнен като икона на Формула 1