НОВИНИ

Слънце и високи температури през целия ден

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 25.12.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Необичайно високи коледни температури ни очакват днес - максималните ще се повишат още малко, спрямо вчера, и ще са между 14° и 19°, комбинация с предимно слънчево време. Ще духа слаб, в Северна и Източна България - до умерен вятър от запад-югозапад.

И през нощта ще се задържи безоблачно. Температурите утре сутринта ще бъдат между 2° и 7°, малко по-ниски на места в котловините, където ще е почти тихо.

В следобедните часове отново ще преобладава слънчево време, а максималните температури ще останат без промяна, спрямо днес - от 14° до 19°, в София - около 14°. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

Слънчево ще бъде и по Черноморието, в комбинация с умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 13° и 17°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините също ще преобладава слънчево време, но за пореден ден ще остане много ветровито - ще духа умерен, временно силен югозападен вятър.

Температурите и там ще се задържат без съществена промяна и максималните по високите върхове ще са между 2° и 5°.

Слънчево ще бъде и в по-голямата част от Балканите, с изключение на крайните западни райони от полуострова. Сутринта на места по поречията и в котловините ще бъде мъгливо.

Значителна облачност и валежи от сняг се очакват на Скандинавския полуостров и в северната част от Източна Европа. Дъжд ще вали в Полша и Германия. Слънчево ще бъде над Пиренейския, а в следобедните часове - и над Апенинския полуостров.

У нас слънчево ще бъде и в сряда и четвъртък, когато температурите ще се понижат с 3-4 градуса - минималните ще гравитират около нулата, максималните ще достигат 10 - 15°. По-често значителна ще бъде облачността в петък и събота, а в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бърни Екълстоун: Шумахер винаги ще бъде запомнен като икона на Формула 1
Бърни Екълстоун: Шумахер винаги ще бъде запомнен като икона на Формула 1
Благотворително мотошествие премина през Бургас
Благотворително мотошествие премина през Бургас