НОВИНИ

Благотворително мотошествие премина през Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 25.12.2023 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Над 100 мотористи, облечени в костюми на Дядо Коледа и Снежанка, направиха атрактивно мото шествие по улиците на Бургас навръх Рождество Христово. По традиция те обиколиха десетки частни домове и поднесоха подаръци на стотици деца. Инициативата се провежда за 17-та поредна години от два от най-големите мотоклубове в Бургас.

Дядо Коледа и Снежанка поведоха мотошествието по централните улици на Бургас. Стотици мотористи, облечени в костюми, се включиха в него и зарадваха децата по домовете им с коледни подаръци.

"По улиците носим радост, хората ни махат, настроение! Удовлетворението е пламъка в детските очи, които с нетърпение очакват Дядо Коледа и неговите подаръци!", каза Иван Иванов, председател на мотоклуб "Морски братя".

"Като ни видят и всички грейват и това е безценно, уникална емоция просто! Хибаво е да даваш, а не само да чакаш някакви материални подаръци", посочи Георги Донев.

След обиколката, мотористите се събраха пред елхата в центъра на Бургас и раздадоха още 500 подаръка.

"Чудесна изненада! Ние не очаквахме, дойдохме и детето много се забавлява! Има подаръци, той е щастлив и ние сме щастливи. Има много настроение", сподели Николета.

За 17-та година двата най-големи мотоклуба в Бургас организират коледното дефиле на приказни герои с мотори и предизвикват усмивки сред малки и големи.

Вижте още в репортажа на Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънце и високи температури през целия ден
Слънце и високи температури през целия ден
Израелски удар срещу бежански лагер
Израелски удар срещу бежански лагер