НОВИНИ

Полюсни емоции след издигането на ректора на СУ за кандидат-президент

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:12, 01.10.2021
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Полюсни емоции и политически реакции след издигането на ректора на СУ за кандидат-президент.

В битката професор срещу генерал от "Има такъв народ" определиха проф. Герджиков като сериозен противник.

Пред БТА лидерът на СДС Румен Христов коментира, че трябва да бъде избран по-добрият кандидат и допълва, че за него проф. Герджиков, очевидно е по-добрият, той е на светлинни години от сегашния президент.

Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" смята, че Герджиков ще бъде използван от Борисов, както на предишните избори била Цецка Цачева.

ДБ, БСП и ДПС не коментираха кандидатурата на Герджиков.

От "Има такъв народ" подкрепят Румен Радев и вярват, че ще победи в президентската битка, а Герджиков определиха като сериозен противник, защото е уважаван човек в средите.

Не мога да кажа какви шансове има за успех, но със сигурност той е човек, с когото президентът ще направи една сериозна битка, едно съревнование. Не считам, че ГЕРБ имаха възможност да кандидатират пряко, а не чрез инициативен комитет кандидат, който да устои и да победи въобще или да не бъде разгромен от президента Радев, коментира Радостин Василев от ИТН.

От формацията около Николай Хаджигенов ще изчакат до край да видят дали ще има сериозна кандидатура и тогава ще вземат решение за евентуална подкрепа. А Хаджигенов определи кандидатурата на Герджиков като безсмислена. Смята, че той е издигнат, защото Герджиков бил съгласен на всичко само и само да стане нещо.

Жалка история. Ректор на Софийския университет, който принципно не би трябвало да е подобно мекотело се съгласява да бъде използван по типичния за Борисов начин. Той така използва хората като носни кърпички и после ги хвърля - това ще стане и с Герджиков. И освен това, Борисов очевидно го е страх, че ще загуби, ясно е, че ще загуби и затова търси някой друг. Предния път така беше с Цецка Цачева, сега е Герджиков...

Коалиция "Патриотичен фронт" ще издигне собствена кандидатура за президентските избори, която ще стане ясна съвсем скоро. От страна на НФСБ е номинират лидерът на партията Валери Симеонов. Симеонов коментира и кандидатурата на проф. Анастас Герджиков.

Аз бегло познавам господин Герджиков от контактите си докато бях вицепремиер. Така скромен, достоен човек, умерен... какво да кажа повече.

"Демократична България" се очаква да издигнат свой кандидат за президент и отказват да коментират на този етап.

И ДПС ще имат свой кандидат, но засега запазват мълчание.

БСП, които застанаха зад Румен Радев за първия му мандат, и сега го подкрепят, но също не коментираха днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Производители са притеснени от драстичното поскъпване на природния газ
Производители са притеснени от драстичното поскъпване на природния газ
Румен Спецов отхвърли обвиненията, че НАП се ползва като бухалка
Румен Спецов отхвърли обвиненията, че НАП се ползва като бухалка