НОВИНИ

Понижение на температурите и валежи в четвъртък

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 16.11.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас

Потвърждават се очакванията за проливни валежи и съществено застудяване през втората половина на седмицата, както и прогнозите за сняг през нощта срещу понеделник и в понеделник.

Днес ще остане все още по-топло от обичайното с максимални температури между 13° и 18°, в София - около 12°. След временно подобрение на видимостта, облачността от запад ще започне да се увеличава и до края на деня в западните райони ще завали.

През нощта ще продължи да вали все още главно в Западна България, но утре валежи ще обхванат и източните райони. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - между 11° и 18°, в София - около 9°. Ще бъде ветровито, но в следобедните часове валежите ще спират, първо в Западна България, а облачността ще започне да намалява.

По Черноморието също ще бъде ветровито, с валежи след обяд, които до до края на деня ще спрат. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините също ще бъде с валежи, като над 1200 метра дъждът ще се примесва със сняг. По високите части ще се образува снежна покривка.

След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад.

В петък ще превалява слабо и само на отделни места, главно в Западна България но в събота отново ще завали, първо Северозападна България, а до края на деня и в цялата страна. В неделя и понеделник ще бъде с почти повсеместни валежи, в много райони значителни. Температурите в Северозападна България съществено ще се понижат и през нощта срещу понеделник дъждът там ще се примесва и със сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Продължаваме Промяната" и "Български възход" се разминаха във вижданията си за бюджета
"Продължаваме Промяната" и "Български възход" се разминаха във вижданията си за бюджета
Нефтохимик 2010 (Бургас) излиза срещу Аркада в среща-реванш от 1/16-финалите за Купата на CEV
Нефтохимик 2010 (Бургас) излиза срещу Аркада в среща-реванш от 1/16-финалите за Купата на CEV