НОВИНИ

Поръчват половин милион защитни маски за Област Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
16:50, 10.03.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Близо 500 000 маски ще поръча областната управа в Пловдив, за да подсигури нуждите от предпазни средства в града, както и на малките населени места на територията на областта.

За Инфекциозното отделение в Карловската болница ще бъдат заявени и предпазни костюми за медицинския персонал. За изследване в Стара Загора са изпратени 18 проби от болни с пневмония, а днес в Пловдив започна и допълнителна дезинфекция на контейнерите за битови отпадъци.

На извънредна среща при областния управител Дани Каназирева кметовете на общини в Пловдивска област бяха допълнително инструктирани от експерти на РЗИ как да се действа при настоящата епидемиологична обстановка.

Дани Каназирева - областен управител: Област Пловдив към настоящия момент е готова със заявката до националния щаб със защитни средства, което включва маски и ръкавици като екипи - защитни облекла единствено са предвидени към органите, които пряко могат евентуално да имат връзка с носител на коронавирус.

Поръчаните за Пловдив предпазни маски са 300 000. Днес в града започна и пълна дезинфекция на 4100 контейнера за смет. Първите обработени с безвреден за хората и животните антибактериален препарат бяха в квартал "Столипиново".

Николай Георгиев - и.д. Директор на ОП "Чистота" Пловдив: Тук основната част от живущите е с по-ниски хигиенни навици, за да предотвратим като цяло разрастване на разлчини епидемии и развитие на бактерии и във връзка с мерките, които са взети за коронавируса.

През дезинфекция всеки ден ще преминават и автобусите от градския и междуселищния транспорт преди да започнат да изпълняват курсовете. Машинното миене на улиците също вече ще включва специални препарати за защита.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без публика на церемонията по запалване на олимпийския огън
Без публика на церемонията по запалване на олимпийския огън
Европейските летища очакват спад от близо 190 млн. пътници заради коронавируса
Европейските летища очакват спад от близо 190 млн. пътници заради коронавируса