НОВИНИ

Пореден стрес тест за пловдивския градски транспорт

bnt avatar logo
от БНТ
06:48, 24.06.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Билети за 5000 лева са продадени в първия ден от тестването на електронната система за продажба на билети в градския транспорт на Пловдив.

В 10% от автобусите обаче устройствата не работят, а има такива, които все още не са оборудвани. Междувременно, специализираната прокуратура започна проверка за злоупотреби при реализацията на Транспортния проект в Пловдив.

Пет години след официалното според местната власт внедряване на електронната система за таксуване, тя отново е подложена на стартов тест.

От общината обявиха, че от 22 юни билети ще се продават единствено от устройствата в автобусите, а не от кондукторите.

През целия ден социалните мрежи бяха залети от сигнали за проблеми, само в ОП "Организация и контрол на транспорта" са получени над 70 сигнала. Но въпреки това първият ден от тестването беше обявен за успешен.

Инж. Пламен Вълков – директор на ОП "Организация и контрол на транспорта" Пловдив: Новината е, че системата за сега работи. За нас е важно софтуерно да сработи, а всички останали проблеми ще ги изчистваме в движение. От вчерашния ден анализът показва, че гражданите и кондукторите не знаят как да се работи с касите в автобусите.

Това наложи през медиите да бъдат разпространени отново инструкции за работа с устройствата, а кондуктори и шофьори са впрегнати да обучават и да помагат на гражданите.

В 28 от автобусите няма монтирани системи за електронно таксуване.

Тестовият период е една седмица. В същото време специализираната прокуратура започна проверка за злоупотреби при реализацията на Транспортния проект в Пловдив. Преписката беше образувана в Окръжна прокуратура – Пловдив през декември и със случая се зае Икономическа полиция. Сега тя е изпратена по компетентност до спецпрокуратурата.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След пороя в Пчелище - отводнени са всички сгради, предстои оценка на щетите
След пороя в Пчелище - отводнени са всички сгради, предстои оценка на щетите
Конвейер вместо сервитьори - иновация за безопасност на туристите във варненски хотел
Конвейер вместо сервитьори - иновация за безопасност на туристите във варненски хотел