НОВИНИ

Поредна безсънна нощ за Украйна, въздушна тревога в почти цялата страна

Володимир Зеленски обяви промени в правителството

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:29, 04.09.2024 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Украйна за поредна нощ е подложена на масирана руска атака с ракети и дронове. Въздушна тревога е обявена в почти цялата страна. Трима загинали и поне 20 ранени в Лвов, в Кривой рог има най-малко петима ранени. Данните са на местните власти.

Киев обеща отговор на вчерашното нападение в Полтава, при което загунаха 51 души, а повече от 270 бяха ранени. Сред загиналите има военни. Това е един от най-смъртоносните руски удари от началото на войната.

Във вечерното си обръщение президентът Зеленски обяви персонални промени в правителството и в своя екип. Според него е необходимо по-добро взаимодействие между правителството и регионите, особено при подготовката на зимния период. А той се очертава много тежък, заради сериозните щети по енергийната система на Украйна.

"Есента ще бъде изключително важна за Украйна. Нашите държавни институции трябва да бъдат организирани така, че Украйна да постигне резултатите, от които всички ние имаме нужда. За тази цел, трябва да подсилим определени направления, подготвени са кадрови промени в правителството. Промени ще има и в президентския кабинет. Планират се и промени във фокуса на нашата външна и вътрешна политика", каза Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Овладян е пожарът, който снощи избухна край Асеновград
Овладян е пожарът, който снощи избухна край Асеновград
САЩ с обвинения срещу лидера на Хамас и още петима членове на групировки
САЩ с обвинения срещу лидера на Хамас и още петима членове на групировки