НОВИНИ

Последно поколение палатки за реакция при извънредни ситуации закупи Държавният резерв

bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 22.02.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ закупи модерно оборудване, предназначено за бърза и ефективна реакция при евентуални бедствия и кризи. Оборудването включва последно поколение палатки, походни легла и възглавници.

Палатките могат да се използват в различни климатични условия при температурен диапазон от - 20° С до +40 ° С и да предпазват от влиянието на околната среда. Независимо дали става въпрос за силни вятърни бури, наводнения или екстремни горещини, палатките са разработени да устоят на всякакви климатични предизвикателства. Те са многофункционални и позволяват ползване както за спални помещения, така и като полеви кухни или лазарет при извънредни ситуации.

Всяка палатка разполага с електрически надувател, който има мощността да я разгърне за по-малко от 10 минути, както и с ръчна бутална помпа, която да служи при липса на електричество. Към оборудването има и еквивалентен брой преносими LED фенери, които могат да бъдат захранвани чрез динамо, солар или с батерия посредством допълнителните аксесоари, като зарядно за кола и вграден USB порт.

Всички материали са разпределени на териториален принцип в Западна, Централна и Източна България, което ще даде възможност за максимално бърза и ефективна реакция в случай на нужда.

Едно от големите предимства на палатковите лагери е тяхната мобилност. Палатките са леки и лесни за транспортиране и могат бързо да бъдат превърнати в готови за ползване помещения. В сравнение с доставката и оборудването на фургони, каравани или други временни постройки, разгръщането на палаткови лагери не налага съобразяване с трудно достъпните локации.

Съвременните палатки са проектирани да гарантират безопасност и комфорт за хората, които са били принудени да напуснат домовете си в резултат на извънредни ситуации.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две години война в Украйна: Може ли да се прогнозира краят ѝ - пред БНТ говори съветник на президента Зеленски
Две години война в Украйна: Може ли да се прогнозира краят ѝ - пред БНТ говори съветник на президента Зеленски
Орхидеи и мода се смесват в оранжерията на Ботаническата градина в Ню Йорк (СНИМКИ)
Орхидеи и мода се смесват в оранжерията на Ботаническата градина в Ню Йорк (СНИМКИ)