НОВИНИ

Посрещнаха с цветя и аплодисменти Антоанета Костадинова

Антоанета Костадинова
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 01.08.2021
9122
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Сребърната медалистка от Олимпиадата в Токио Антоанета Костадинова беше посрещната с аплодисменти, безброй букети и много усмивки на българска земя.

Състезателката ни в спортната стрелба спечели отличието на 10 метра пистолет. В другата дисциплина – 25 метра пистолет – българката завърши на 4-о място.

"Първото нещо, което направих, след като се събудих на другия ден, беше да се огледам, дали медалът е там. Спокойствие. На следващия финал след медала вече бях много спокойна, това ми даде този медал. Дава и спокойствие, но и задължава", сподели на българска земя Антоанета Костадинова.

Най-щастливи от спечеления медал обаче не бяха двете дъщерички на Антоанета Костадинова, а нейният съпруг. Олимпийската медалистка, която прие фамилията му през изминалата година (до преди това тя беше популярна в спортните среди като Антоанета Бонева), окичи отличието на неговите гърди, посочвайки кой има голяма заслуга за успеха ѝ.

"Евала на треньора ми, че успя да направи така, че върховият момент от подготовката ми да е на Олимпиадата. Съжалението за последната деветка на финала на 10 метра беше много за кратко, но след това много се зарадвах, че спечелих изобщо медал", коментира още националката.

За Антоанета Костадинова престои почивка, но след това започва подготовка за следващите стартове през годината. Мисълта за Олимпиадата в Париж след три години обаче също присъства.

"Париж не е нито толкова близо, нито толкова далече. Първо трябва да си спечеля квотата и после да гледам натам. Няма да мечтая за олимпийска титла, ако дойде, е добре дошла, но аз няма да мечтая за нея", добави Костадинова.

Заедно с Антоанета Костадинова у дома се прибира и двукратната ни олимпийска шампионка Мария Гроздева, която обяви, че слага край на професионалната си кариера.

"Преди 17 години при златния медал на Мария Гроздева гледах по телевизията и си знаех, и си казвах, че искам и аз да съм там. За мен беше чест да съм рамо до рамо с Мария, за да ѝ доказвам, че и аз мога. Искам да докажа, че съм достойна заместничка. Сигурна, че съм, че България няма да има друга като нея, с толкова много медали, дори и един културист не може да ги вдигне, толкова много медалите ѝ тежат", добави Антоанета Костадинова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Снимки: БОК, Бончук Андонов - StartPhoto

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джип падна в пропаст в Рила, загинал е Антон Петров-Хамстера
Джип падна в пропаст в Рила, загинал е Антон Петров-Хамстера
Гимнастичките ни вече са в олимпийското село
Гимнастичките ни вече са в олимпийското село