НОВИНИ

Постепенно захлаждане започва от утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 19.10.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден ден с по-топло от обичайното за сезона време. Максималните температури днес в по-голямата част от страната са от между 21° и 25°, в София - 20°, на места в източните райони и по Черноморието - 18 - 19°.

Утре максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 15° и 21°. Ще бъде ветровито и предимно слънчево, с повече облаци над източната половина от страната, но без съществени валежи.

За тези, които ще стават рано, минималните температури ще бъдат между 4° и 11°, само в отделни котловини – малко по-ниски.

Променлива, често значителна ще бъде облачността по Черноморието, но със слаби превалявания. Вятърът ще е умерен, от север-североизток, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Временни увеличения на облачността ще има и в планините, но и там съществени валежи не се очакват. Ще духа умерен, по билата - временно силен северозападен вятър. Температурите и там ще се понижат и максималните по върховете ще бъдат не повече от 2 - 3°.

И към времето в Европа. Проливни валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици, се очакват утре във Франция, Западна Германия и на Пиренейския полуостров. Валежи ще има и на много места във Великобритания.

У нас в петък и през почивните дни отново ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли. Ще започне затопляне, което ще продължи и през следващата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан с втора победа, а Рилски спортист допусна втора загуба в турнира за Купата на ФИБА Европа
Балкан с втора победа, а Рилски спортист допусна втора загуба в турнира за Купата на ФИБА Европа
ЦСКА надхитри Ботев Пловдив с гол от дузпа и оглави Първа лига
ЦСКА надхитри Ботев Пловдив с гол от дузпа и оглави Първа лига