НОВИНИ

Постепенно затопляне от сряда

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 03.10.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 16 и 23 градуса, а умерен, временно силен вятър, ще създава усещането за още по-студено от действителното време. Ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд, по най-високите планински части - от сняг.

През нощта ще духа умерен запад-северозападен вятър, през деня ще се ориентира от север-северозапад и ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, а максималните - между 15° и 20°, в София - около 15°. Облачността ще е променлива и вече само на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд.

И на морския бряг на места ще превали, главно в часовете след обяд. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде по-често облачно, но и там само на отделни места ще превали слаб дъжд, а над 1800 метра ще прехвърча сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще бъдат около и под нулата.

И към времето в Европа. В по-голямата част от континента, с изключение на северните и източните райони, ще бъде слънчево.

Почти без валежи ще бъде и на Балканите, но ще остане ветровито, а понижението на температурите ще продължи.

И у нас в сряда сутринта ще бъде още по-студено с минимални температури в повечето райони между 4 и 9 градуса, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Как гласуваха българите във Великобритания?
От нашите пратеници: Как гласуваха българите във Великобритания?
Бързо, с минимални грешки, обработиха протоколите в София
Бързо, с минимални грешки, обработиха протоколите в София