НОВИНИ

Постепенно затопляне в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 25.01.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Много студено беше тази сутрин, с най-ниските минимални температури от последните дни - в Самоков минус 23°, Севлиево минус 22°, в София - минус 16°, на морския бряг - около минус 5°.

През деня обаче ще бъде малко по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури в повечето райони от 0° до 2°. Отрицателна ще остане температурата през целия ден в София, не повече от минус 3, както и в областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София.

Ще остане ветровито, с умерен северозападен, в източните райони и по Черноморието временно силен северен вятър. Ще преобладава слънчево време с повече облаци в Източна България.

Температурите утре ще бъдат по-високи, в сравнение с днес, минималните - от минус 4° до минус 13°, в София - около минус 12°, максималните - между 1° и 6°. Ще има променлива, често значителна облачност, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър.

Затопляне предстои и на морския бряг, но ще остане ветровито и през по-голямата част от деня - облачно. На отделни места е възможно да прехвърчи сняг.

По-често облачно ще бъде и в планините, на отделни места със слаби валежи от сняг. Ще остане много ветровито със силен северен вятър. Температурите чувствително ще се повишат, но и през деня максималните в курортите ще останат под нулата - между минус 7° и минус 4°.

Предимно слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров, в Южна Франция и района на Алпите. На много места в Източна Европа ще е с превалявания от сняг, а обилни снеговалежи се очакват в западните райони на Норвегия. В по-голямата част от Балканския полуостров облачността ще е по-често значителна, на места в Сърбия и в планините със слаби снеговалежи. Предимно слънчево време се очаква в Гърция.

През следващите дни температурите ще се повишават, по-съществено в петък, когато ще има стойности над 10°. Ще остане ветровито и по-често облачно, но без съществени валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиана Раева: Ансамбълът е много по-различен
Илиана Раева: Ансамбълът е много по-различен
Киев не се отказва от членство в НАТО - президентът Зеленски увери, че място за паника няма
Киев не се отказва от членство в НАТО - президентът Зеленски увери, че място за паника няма