НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на младежа, който удря беззащитен мъж в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
11:02, 09.07.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Районната прокуратура в Русе повдигна обвинение срещу побойника от видеоклипа, в който удря мъж без причина. 18-годишният младеж засега е с мярка "подписка". Екипът ни успя да се свърже с потърпевшия от клипа.

Веселин е на 37 години. Обича да рисува, но живее на улицата и често е жертва на агресия. След като беше разпознат в разпространения видеоклип, сам разказа в социалните мрежи за инцидента.

"Както си ходя, както си беше до мен и пат, усетих един юмрук и се свих. Ако я ползва тази сила да рисува нещо, да създава с тази сила, ще го разбера, но да ходи да се бие...", казва Веселин.

Младеж удря беззащитен мъж в Русе, насилието предизвика вълна от възмущение

Час по-късно откриваме Веселин да се разхлажда в шадравана в центъра на Русе. Пред камерата ни обаче вече има друга версия за побоя.

"Паднах от колелото и ей тук се одрасках. Ходих на басейн и се одрасках.

-БНТ: Едни момчета са те записали на клипче, ти казваш, как те е ударил...

Не, бъркате се. Бъркате ме с някой. Станала е някаква грешка. Недоразумение е това. Хубав ден, че бързам за работа.

Оказва се, че социалните служби в Русе не знаят за съществуването на Веселин. Не е бил нито в приюта за бездомни, не е посещавал и кризисната трапезария. А за да му помогнат, трябва самият той да го поиска.

От прокуратурата съобщиха, че срещу младежа, който го е нападнал, са предприети следствени действия за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Оказва се, че това не е първата му жертва. В по-стар видеоклип в социалните мрежи се вижда как пробва боксовите си умения върху друг мъж, отново без да е провокиран. За подобни прояви законът предвижда до една година лишаване от свобода или пробация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийският огън пристигна в Токио
Олимпийският огън пристигна в Токио
Даряват хиляди ваксини на страните от Западните Балкани
Даряват хиляди ваксини на страните от Западните Балкани