НОВИНИ

Повдигнаха обвинения на наркодилъри в Пловдив

съдът остави окончателно ареста мъжа намушкал медсестра столично дкц
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ
14:19, 31.03.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми осем мъже и една жена, на възраст между 23 г. и 50 г., за притежание на наркотици. Те са участвали в схема за разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери - марихуана с общо тегло около 12 кг на стойност близо 72 000 лева. Двама от тях са извършили деянието в условията на опасен рецидив. Други двама, сред които и жената, са и с повдигнато обвинение за отглеждане на марихуана на територията на Враца.

По делото е установено, че от януари до март 2023 г., в Стамболийски, Сопот и Пловдив, единият от обвиняемите е разпространявал различни видове и сортове марихуана на едро и на дребно. С наркотичното вещество той се е снабдявал от други обвиняеми, които го отглеждали на територията на вилна зона в област Враца.

При проведени оперативно-издирвателни мероприятия под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, съвместно с ОД на МВР – Пловдив и ГДБОП, е било установено, че на 28 март 2023 г. се очаквала поредната доставка от Враца, като след получаването ѝ е трябвало да бъде извършено разпространение на територията на горепосочените населени места.

По делото са извършени процесуално-следствени действия, сред които и 22 претърсвания и изземвания в обитавани и ползвани от обвиняемите лица жилища и превозни средства. Там са били намерени и иззети различни количества от наркотичното вещество - марихуана, както и малко количество амфетамин.

Днес Окръжната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо петима от обвиняемите. На останалите четирима е определена гаранция в размер от 3000 лева до 10 000 лева.

По-късно днес пловдивският съд ще гледа мерките им за неотклонение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицай с мярка "задържане под стража" за наркотици
Полицай с мярка "задържане под стража" за наркотици
Собственик на магазин в Холивуд плати 2 млн. долара за творба на Банкси
Собственик на магазин в Холивуд плати 2 млн. долара за творба на Банкси