НОВИНИ

Повече от 400 състезатели се очаква да се включат в единадесетото издание на състезанието "Лудогорски маратон" в Разград

Надпреварата събира в местността "Пчелина" от 2014 г. насам без прекъсване стотици любители на здравословния живот и спорта от всички краища на България, както и чуждестранни състезатели.

повече 400 състезатели очаква включат единадесетото издание състезанието лудогорски маратон разград
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:52, 29.05.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Повече от 400 състезатели, от които около 50 деца от цялата страна, се очаква да се включат в единадесетото издание на състезанието "Лудогорски маратон" в Разград. Надпреварата събира в местността "Пчелина" от 2014 г. насам без прекъсване стотици любители на здравословния живот и спорта от всички краища на България, както и чуждестранни състезатели.

Тази година маратонът ще се проведе на 2 юни, неделя, съобщи днес на пресконференция председателят на Управителния съвет на клуб „Зелена стъпка“ Цоньо Пенев. Той посочи, че трасето е с обща дължина 45 км.

Състезанието включва дисциплини в различни дистанции – бягане, колоездене и индивидуален и отборен триатлон - бягане, плуване и колоездене.

За най-малките отново организаторите предлагат участие на два километра бягане и два км. колоездене.

Стартовете на всички дисциплини и дистанции са от 7:00 до 9:00 часа.

Цоньо Пенев благодари на Община Разград за подкрепата през всичките години на провеждане на състезанието, на Министерството на младежта и спорта и Българския Червен кръст. Той благодари и на другите партньори и спонсори на надпреварата, както и на над 50-те човека от екипа от организатори, доброволци, спасители и фотографи. Според него „Лудогорски маратон“ се различава от другите състезания по това, че може би е най-горското състезание в България и най-вече заради местния патриотизъм.

В пресконференцията участва и Грета Момчева, член на „Зелена стъпка“ и участник в състезанията на разградския клуб. Тя заяви, че „Лудогорски маратон“ е било първото й състезание и вече седма поредна година участва в него.

„До момента съм направила всички дистанции в бягането и сега се предизвиквам с триатлона, като ще се включа отборно с Красимира Дончева“, каза Момчева.

По думите й няма нищо по-хубаво от участието в подобни мероприятия, а най-хубавото според нея е, че все повече млади хора и деца се включват в състезанията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на пострадалите от наводненията в Карловско села затварят Подбалканския път
Жителите на пострадалите от наводненията в Карловско села затварят Подбалканския път
Министърът на икономиката поиска оставките на ръководството на „Ел Би Булгарикум“
Министърът на икономиката поиска оставките на ръководството на „Ел Би Булгарикум“