НОВИНИ

Повечето партии в НС осъдиха поведението на "Възраждане"

Александър Марков
от Александър Марков
12:09, 28.06.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Политика
Слушай новината

Повечето партии в НС осъдиха поведението и изявленията на "Възраждане". Това става след призива на кабинета институциите и парламентарно представените партии да вземат отношение. Костадин Костадинов заяви, че срещу формацията му се води война.

МС призова разследващите за реакция срещу изявления на "Възраждане"

Пръв лидера на ГЕРБ Бойко Борисов осъди езика на омразата, идващ от "Възраждане" и отрече каквото и да е било взаимодействие между неговата партия и формацията на Костадин Костадинов.

"Възраждане" излязоха със специална декларация от трибуната на парламента, в която посочиха, че срещу тях се води война и определиха управляващите като "неофашисти".

БСП и ИТН видяха екстремизъм в действията на "Възраждане", а ДПС заявиха, че отдавна са взели своето негативно отношение към поведението на тази формация.

"Очевидно е, че ще се подготвят провокации, някой ще провокира гражданския ред и сблъсъци в страната, искам да заявя и предупредя, и да настоявам всеки един български гражданин да бъде достатъчно бдителен и да не допусне разделянето на обществото ни", каза Костадин Костадинов.

Костадинов: Правителството обяви война на една българска партия

"Има достатъчно текстове в НК, всяко хулиганство може да бъде наказано", каза Бойко Борисов.

"ДПС винаги е осъждало всякаква форма на поведение и призиви за противопоставяне, агресия и омраза в обществото", каза Мустафа Карадайъ.

""Възраждане" имат крайни екстремистки, фашистки прояви донякъде. Това, което се случи в парламента, защото сме били свидетели, недопустимо е в съвременна България една партия да обявява и да пречи на свободно избран народен представител да излиза на трибуната и да говори", каза Корнелия Нинова.

"Това е изключително агресивно популистка партия, която цели единствено качване на избиратели, на гласове, за да може да вкарат на следващи и следващи избори, малко повече депутати - нищо повече", каза Станислав Балабанов.

СГП се самосезира след изказвания на лидера на "Възраждане"

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 взима бивш исландски национал
ЦСКА 1948 взима бивш исландски национал
Чистотата на морската вода: Пробите от Дуранкулак, Шабла и Калиакра не показват данни за замърсяване
Чистотата на морската вода: Пробите от Дуранкулак, Шабла и Калиакра не показват данни за замърсяване