НОВИНИ

Пожарна, полиция и КАТ са на крак за празниците в Благоевградско

пътен възел Симитли
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Миглена Медарова
14:47, 30.04.2024
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Повече от 100 православни храма и над 50 хотела са били проверени през последните дни от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград. Сериозни нарушения не са констатирани и всички са готови да посрещат гости и миряни.

От пожарната служба допълват, че по време на Великденските празници ще има засилени дежурства.

"Искам да призова гражданите да използват открития огън и свещите внимателно и да изгасят и поставят свещите на определените за това места", каза комисар Валентин Василев – директор на РД ПБЗН – Благоевград.

Извънредни екипи на сектор "Опазване на обществения ред" към "Охранителна полиция" също ще дежурят, за да бъдат спокойни гражданите по време на предстоящите почивни и празнични дни. В храмовете в града и региона ще има полицаи, които ще следят за реда при струпването на много хора.

"Във връзка с терористичните актове в световен мащаб, и ние сме предприели мерки. Ще бъдат извършвани допълнителни проверки по Закона за оръжията и боеприпасите. И в това отношение трябва да имаме едно наум, и да съобразяваме, дали да ходим на такива мероприятия с оръжие, да спазваме закона", допълни гл. инсп. Страхил Анталавичев – началник сектор "Опазване на обществения ред".

Той апелира още хората да заключват добре домовете си и да предупреждават близки, ако ще пътуват за дълго време и няма да има никой в жилището.

Сериозни ще бъдат мерките и по пътищата в областта, съобщават от отдел "Пътна полиция" към ОД МВР – Благоевград. Допълнителни екипи ще следят за нарушения още в първия от почивните дни - 1 май.

Основно ще се следи за превишена скорост, неправилно изпреварване, шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Невралгичната точка при пътен възел Симитли ще бъде под постоянен контрол. Екипи на пътна полиция ще има както на АМ "Струма", така и по пътя за Банско и Сандански.

"Нека шофьорите да бъдат търпеливи, да карат със съобразена скорост. Във всички дни ще имаме засилен контрол на скоростните режими. Ще се осъществява контрол с всички налични технически средства. Затова водачите да са внимателни, за да не бъдат изненадани неприятно след празниците", каза още ст. инсп. Георги Бучков – началник група "Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност" в сектор "Пътна полиция".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един Терзич: Целта ни е да вземем леко предимство в първия мач с ПСЖ
Един Терзич: Целта ни е да вземем леко предимство в първия мач с ПСЖ
Изпращаме най-топлия април за последните осем години
Изпращаме най-топлия април за последните осем години