НОВИНИ

Познат чужденец допълни ударната селекция на Черно море

Гардът смени Спартак Плевен с "моряците"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
09:01, 12.09.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Познат чужденец допълни ударната селекция на Черно море
Снимка: БФБ
Слушай новината

В Черно море Тича нямат никакво желание да слагат край на работата по селекцията. „Моряците“ ще имат на разположение още едно познато чуждестранно име, което е трето такова и общо пето ново през летните месеци. Точен мерник с екипа на варненския тим ще демонстрира Родни Първис, оповестиха днес от неговата агенция. Американецът и Черно море ще си сътрудничат през сезона, който предстои. Очаква се той да се присъедини към подготовката на отбора от Варна в началото на следващата седмица.


Гардът даде ход на 2023/2024 в Гаргждай, но неговият престой в редиците на литовците се оказа доста кратък и двете страни сложиха край на своите взаимоотношения. Впоследствие роденият в Плимут играч се озова в Спартак Плевен още през октомври и не се нуждаеше от много време, за да се превърне в едно от основните оръжия в селекцията, водена от Любомир Минчев.

Неговите усилия се оказаха ключови за класирането на финала в турнира за Купата на България и за достигането на четвъртото място в плейофите на НБЛ. Първис блесна със средни показатели от 14.5 точки, 2.4 борби и 3.5 асистенции за 42 мача във всички турнири на българска почва, докато в Европейската северна лига записа по 13.4 точки, 2.0 овладени под двата ринга топки и 2.6 завършващи подавания за 5 срещи.

В богатата си международна кариера 30-годишният баскетболист е защитавал цветовете на италианските Канту и Бергамо, косовските Трепча и Пея, полския Шчечин, украинския Черкаски Мавпи, израелски Апоел Тел Авив и уругвайския Макаби. Неговият професионален път преминава още през Оскиола Меджик и Sioux Falls Skyforce в Лигата за развитие към НБА, както и през Орландо Меджик.

На колежанско ниво 193-сантиметровият стрелец трупа опит в Северна Каролина Стейт и Кънектикът Юнивърсити.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия, САЩ и Испания с убедително начало на Купа Дейвис
Италия, САЩ и Испания с убедително начало на Купа Дейвис