НОВИНИ

Празник на открито за Световния ден на околната среда в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 05.06.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Още

По интересен и забавен начин отбелязаха Световния ден на околната среда в Благоевград. В музея на водата беше организиран празник на открито с различни игри и забавления за децата, които говориха за околната среда и колко важно е да пазим природата чиста.

„Заедно за чиста околна среда“ бе мотото на празника, в който участваха служители на водното дружество в Благоевград и техните семейства. Върху тениски малчуганите нарисуваха най-различни пейзажи и природни кътчета

Ивана: Планета как е разрязана, вътре има щастливо сърчице и луна и слънце, а тук е като дървено нали и другата част от планетата.

Евгени: Ние рисуваме в монета дъга, не знам дали ще се получи. Ако разберат нещо от днешния ден, поне едно нещо да пазят природата чиста, аз ще бъда доволен.

Инж. Росица Димитрова, управител на ВиК-Благоевград: За мен като управител на ВиК-Благоевград, като гражданин и като майка е много важно да възпитаваме в подрастващите отношение към безценния ресурс. Виждате ежедневно как сме изправени пред различни предизвикателства и най-важното е да запазим планетата, да запазим природата, а това зависи от самите нас. Ивелина: 6,40 понякога виждаме хора, които не почистват природата ами само хвърлят боклуците по земята и това не е хубаво

Ивана: Моля, пазете природата чиста!

Посланието на Световния ден на околната среда тази година е „Време за природа“.

Репортер: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София приема Световната купа по художествена гимнастика през април 2021 г.
София приема Световната купа по художествена гимнастика през април 2021 г.
Крсистиано Роналдо е първият футболист станал милиардер
Крсистиано Роналдо е първият футболист станал милиардер