НОВИНИ

Предимно слънчево време днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 10.02.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево. Температурите тази сутрин са между 2° и 7°, по-високи по Черноморието. През деня ще има разкъсана висока облачност. Вятърът ще се задържи от югозапад - слаб и умерен. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

Над планините облачността ще е променлива и през деня ще е без валежи. Ще духа умерен югозападен, по високите върхове – силен западен вятър.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

В четвъртък на места в страната ще превали дъжд. В източните райони ще остане ветровито и все още с високи температури. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне бързо да нахлува доста по-студен въздух. Със застудяването по високите полета на Западна и в Северна България дъждът ще преминава в сняг.

В петък валежите навсякъде ще спрат, но ще е ветровито, а температурите ще са значително по-ниски от предишните дни; минималните навсякъде ще са отрицателни, а максималните - от минус 3° в Северна България до 4°-5° в Южна. През почивните дни и в началото на следващата седмица ще се задържи студено, на места със слаби превалявания от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес - задължителни маски и на открито в Кюстендил
От днес - задължителни маски и на открито в Кюстендил
1212 нови случаи на коронавирус у нас
1212 нови случаи на коронавирус у нас