НОВИНИ

Тази нощ ще превалява дъжд, утре ще е слънчево и топло

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 09.02.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Сериозно застудяване предстои в страната - след петък температурите ще са значително по-ниски, в сравнение с последните дни, сутрешните навсякъде ще са под нулата, а на места и дневните ще остават отрицателни. Очакват ни и валежи от сняг.

Утре, обаче се очертава пореден ден с високи за февруари температури, максималните ще бъдат по-скоро пролетни, а не зимни - между 13° и 18°. Времето през деня ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност, но тази нощ на места ще превали дъжд, около полунощ в югоизточните райони е възможно отново да се развият и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между 2° и 7°, по-високи по Черноморието.

Над планините облачността ще е променлива и през деня ще е без валежи. Ще духа умерен югозападен, по високите върхове - силен западен вятър.

Опасността от лавини извън ски зоните остава висока. Максималните температури в курортите ще са 8°-9° в Пампорово и Боровец, 14° в Банско, на Алеко - около 4°.

В по-голямата част от Западна и Централна Европа ще бъде облачно. Ще има и валежи от сняг, на повече места в страните около Балтийско море и Алпите. Дъжд ще вали на Пиренейския полуостров и по Централното Средиземноморие.

Предупреждение за значителни количества и много силен вятър е в сила на Апенините и по адриатическото крайбрежие на Балканите. Причината - поредният циклонален вихър, който ще окаже влияние на времето и у нас.

Валежи, все още от дъжд, ще има на места и през нощта срещу четвъртък, и в четвъртък. В източната половина от страната вятърът ще остане от югозапад и там и в четвъртък ще се задържи необичайно топло, но от северозапад ще започне да нахлува много по-студен въздух и по високите полета на Западна и в Северна България дъждът ще преминава в сняг.

В петък валежите ще спрат, но ще остане ветровито, а температурите ще се понижат с повече от 15°. През почивните дни в много райони от страната и през деня ще бъде под нулата. Превалявания от сняг ще има в неделя, главно в южните райони от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": Започна регистрацията за вота - стратегии и кампании
В "Референдум": Започна регистрацията за вота - стратегии и кампании
Най-добрите находки от 2020 година в Националния археологически музей (Снимки)
Най-добрите находки от 2020 година в Националния археологически музей (Снимки)