НОВИНИ

Разчистиха отнесения от вятъра покрив в Несебър

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 09.02.2021
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Разчистват щетите след силната буря, която премина над Бургаско снощи. Стихията разруши покрив на жилищна сграда в Несебър. На много места в региона има сигнали за паднали дървета. Няма пострадали.

Най-тежка бе ситуацията в Несебър. Дървената конструкция от покрив на жилищен блок паднала от 50 метра височина. Тътенът уплашил живущите.

"Както си стоях в нас и изведнъж се чу страшен тътен. Целият блок се разтресе. Няколко пъти. Не хубаво направена конструкция. Не знам. Смисъл и много по-големи ветрове е имало тук, обаче не се е случвало това нещо", разказа Вилиян Цветанов.

Така живущите в блока си обясняват инцидента. От рано сутринта започна събирането на падналата конструкция.

Докато траеше разчистването на останките от покрива, движението по улицата беше затруднено.

Хората в блока са притеснени, че настилката на покрива я няма и лесно може да проникне вода. Особено в жилищата на последния етаж.

"Притесняваме се. Това си е бедствено. Ако евентуално нещо помогнат от Гражданска защита. Не знам, не мога да ви кажа нищо. Защото сега дават студове, дъжд и сняг дават. Минусови температури", каза Юмер Осман, жител в блока.

"То като протече и при нас всичко ще изтече. Не знам как ще се оправят нещата", каза Бедрие Осман.

В несебърското село Кошарица, вятърът прекършил стълб от уличното осветление. Части от него счупили стъклото на паркиран в близост автомобил.

"Част от покриви и керемиди има по пътя пръснати, ламарини. Просто беше нещо страшно снощи - силен дъжд. Откакто се помня такова чудо не е имало в Кошарица от много години", каза Валентин Станчев, кмет на с. Кошарица.

А в Поморие огромно дърво се стовари върху къща и хотел до крайбрежната алея. Няколко часа бяха нужни то да бъде преместено.

"В момента правим тази акция по освобождаване на дървото и разчистване на пътя. Слава Богу няма човешки жертви, нито наранени коли. Това става по време на бурята снощи", обясни Дина Туджарова, отдел „Озеленяване" към Община Поморие.

Няма нанесени сериозни щети и по сградите. Къщата е с няколко счупени керемиди и улук. Около 12 села в Бургаско са били с прекъснато електрозахранване заради бурята, но авариите до обяд бяха отстранени.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американско семейство съди "Робинхуд" заради самоубийството на сина си
Американско семейство съди "Робинхуд" заради самоубийството на сина си
Местят мачове от Лига Европа заради ограничения на англичаните
Местят мачове от Лига Европа заради ограничения на англичаните