НОВИНИ

Предимно слънчево време днес

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 19.12.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. На отделни места в низините и котловините временно видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури днес ще бъдат между минус 4° и 3°, в София - около минус 4°, а максималните - между 9° и 14°, в София - около 9°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са 9 - 11°. Температурата на морската вода е 8 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 6°.

В сряда ще бъде почти тихо и на много места в низините и котловините преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. В планините и планинските райони, а след обяд в по-голямата част от страната, ще бъде слънчево, с високи за декември температури, минимални - между минус 4° и 1° и максимални - между 9° и 14°, по-ниски в западната част на Дунавската равнина и в отделни райони в Горнотракийската низина.

В четвъртък и петък със силен вятър от северозапад ще проникне порция студен въздух. Облачността ще се увеличи и през втория ден на места, главно в Северна България, ще превали дъжд, в Предбалкана и високите котловинни полета - и сняг. Минималните температури ще останат без съществена промяна - близки до 0°, а дневните ще се понижат с 3 - 4 градуса.

В събота ще се задължи ветровито. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места ще превали, предимно дъжд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите разглеждат промените в Конституцията
Депутатите разглеждат промените в Конституцията
Класически успех над Алавес върна Жирона на върха в Ла Лига
Класически успех над Алавес върна Жирона на върха в Ла Лига