НОВИНИ

Предупреждение за обилни снеговалежи през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 11.01.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за съществено застудяване днес - в много райони температурите през целия ден останаха под нулата, както и за опасно силни пориви на вятъра – на морския бряг до около 100 км/ч.

Снежна покривка се образува в почти цялата страна, като най-дебела и до момента е в Северозападна България - до около 20 см. Най-значителни са валежите от началото на валежната обстановка в неделя вечерта до 17 часа днес в Южна България – вече над 30 литра на кв. метър.

През нощта ще продължи да вали главно в южните и планинските райони, предимно сняг. Предупреждение за обилни снеговалежи остава в сила в Източните Родопи.

В останалата част от страната валежите ще отслабват, но ще остане ветровито и освен по планинските проходи, условия за навявания ще има и на места в Югоизточна България. Минималните температури утре ще са между минус 7° и минус 2°, в София – около минус 7°, максималните - между минус 3° и 2°, в югозападните райони – от 5° до 7°.

Утре по-значителна облачност и слаб сняг ще има все още в Дунавската равнина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време, а вятърът ще отслабне.

Ветровито и с максимални температури около нулата ще бъде по Черноморието. По-късно през деня североизточният вятър ще отслабва, а и валежите постепенно ще спират, най-късно по южното крайбрежие.

На много места в планините преди обяд все още ще превалява сняг, но и там валежите бързо ще спрат и облачността ще се разкъсва. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа силен, по билата бурен североизточен вятър и по старопланинските проходи ще има навявания. Максималните температури в курортите ще паднат до около минус 5°, минус 7°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Референдум": 60,9% от българите искат Р Северна Македония да стане член на ЕС
"Референдум": 60,9% от българите искат Р Северна Македония да стане член на ЕС
Обраха ПСС службата във Враца
Обраха ПСС службата във Враца