НОВИНИ

В София няма болници със запълнен капацитет

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
19:10, 11.01.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

6761 са новите случаи на коронавирус. Само в столицата те са над 2000, показват данните от Единния информационен портал.

Към момента няма болници в София, чийто капацитет да е запълнен. Прогнозите на здравните власти обаче са натовареността на лечебните заведения да се увеличи. Това съобщи директорът на Здравната инспекция в столицата на среща в министерството.

"Болници, които са абсолютно са абсолютно запълнени няма, т.е. ако има запълнени легла те са базата на разкритите за момента, но всяка една от болниците, които присъстваха тук, декларираха, че имат достатъчно капацитет за легла и възможност да отделят персонал за разкриване на нови при необходимост легла", каза д-р Данчо Пенчев.

"В момента е спокойно, наистина данните, които ги казаха от статистиката е така. Има свободни легла и реанимационни има свободни, и свободни за неинтензивни легла, но това е нещо, което е много динамично и във всеки момент очакваме съответно тези легла да се запълнят", каза Иван Поромански, директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Репортери: Ц. Николова, Й. Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев надигра Джазири на старта на основната схема във Форли
Адриан Андреев надигра Джазири на старта на основната схема във Форли
Нов проблем с декларацията за виза на Джокович
Нов проблем с декларацията за виза на Джокович