НОВИНИ

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са с предизвестен край, това е театър, смята Ивайло Вълчев

bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 09.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са с предизвестен край, това е театър. Това заяви в студиото на "Говори сега" заместник-председателят на групата на "Има такъв народ" Ивайло Вълчев.

"Следим без никакво вълнение преговорите, защото впечатлението, че става дума за това да намериш приемлив начин да се съгласиш с все по-лошите условия, които ти се поставят, това се търси в момента. Как да се съгласим, така че да изглеждаме ние победители. Това е поредният опит очите на обществото да бъдат съсредоточени някъде, на място, където няма проблем, за да не гледа някъде другаде. Тези преговори за мен са с предизвестен край, защото най-малкото едната половина от преговарящите няма никакъв интерес да отиде на избори. Половината ПП-ДБ осъзнава, че след това управление, не биха могли да се поздравят със същия резултат при евентуални следващи избори. Това е един театър", заяви Ивайло Вълчев.

"Пред очите на обществото се води една безпринципна търговия, по-скоро от страна на ПП-ДБ. Първите , които споменаха цифри и проценти бяха ПП-ДБ. Аз разбирам с ГЕРБ-СДС да се разбират за формулата на властта - те са първите две партии, влезли са в някаква ротация, но това пред цялото общество да си говориш за регулатори, които би трябвало да се решат в НС, тук въпросът е за това кои сте вие и за какви се смятате. Това създава усещането, че някой в следващите 5 - 6 - 7 години се опитва да си осигури комфорта, че онова, което прави, няма да бъде разследвано, разглеждано, проверено и т.н.", допълни той.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия с чист успех срещу Хектор в женското волейболно първенство
Славия с чист успех срещу Хектор в женското волейболно първенство
Мартина Атанасова и Александра Георгиева се разминаха с квоти в първия ден на олимпийската квалификация по таекуондо в Елин Пелин
Мартина Атанасова и Александра Георгиева се разминаха с квоти в първия ден на олимпийската квалификация по таекуондо в Елин Пелин